Gourmet Sexteti eelkäijaks oli 1996. aastal moodustatud ansambel Salat, mille lõid saksofonist Mikko Innanen ja kitarrist Esa Onttonen. Salad’i teekond tähtede poole lõppes enneaegselt, kui grupp pärast esimest kontserti laiali läks. Aeg ei olnud küps koosseisule, kuhu kuulus lisaks saksofonile ja kitarrile ka akordion (mida mängis Veli Kujala) ning mille repertuaar oli seega ülimalt eklektiline.

Kuid see ebaõnnestunud katse ei pannud Innaneni ja Onttoneni meelt heitma – juba kaks aastat hiljem astus Gourmet Sextet üles uuenenud koosseisuga, kuhu nüüd kuulusid ka tromboon, kontrabass ja trummid. Peagi salvestati ka kriitikultelt kiita saanud debüütalbum “Glamour & Decadence” (Fiasko Records, 2001).

Pärast mõningaid plaadiesitluskontserte läks ansambel peaaegu kaheaastasele pausile. Uuesti tuldi avalikkuse ette 2004. aastal kaasas täiesti uus repertuaar ja vasksem heli, sest kontrabass oli asendunud tuubaga. Kui vanem muusikaline materjal oli olnud All About Jazzi sõnul “ekststentriline ja uimastav hautis bluusist, jazzist, tangost, rokist, surf’ist, mürast ja isegi kreeka bouzouki muusikast”, siis uuemad palad keskendusid rohkem stiililistele erisustele. 14 uut “uue Gourmet kõlaga” lugu anti välja 2004. aasta novembris nime all “Six Acres of broken Hearts”.

Pärast järjekordset õnnestunud albumit on ansambel ette võtnud põhjaliku turneel Soomes ning mänginud sellistel muusikafestivalidel nagu Nantes Prantsusmaal, Münster Saksamaal, Tilburg Hollandis, Le Mans ja Saint-Nazaire Prantsusmaal.

Kolmas Gourmet Sexteti album “Cosmopolitan Sideshow” (välja antud 7. novembril) sisaldab 15 lugu. Balti mere piraatidena võtavad nad meid oma laevale, seilates Peterburi tagahoovidesse, Kesk-Soome tantsupõrandatele, Hiina versioonile Eurovisiooni lauluvõistlusest, Yuma rongijaama, kuuma atmosfääriga Continental hotelli baari Maracaibos…

Täname:
eseklogoluses