Algab Jazzkaare uus kontserdihooaeg

23. august 2012

Jazzkaare suvelõpp ja sügis toovad häid kontserte – avame hooaja 25. augustil värskes õhus Katusekinos. Sügisjazzi programmis on augustist novembrini muusikuid Brasiiliast, Prantsusmaalt, Ungarist, Taanist, Soomest, USA-st  ja Eestist – uus hooaeg toob rohkelt uusi värve!

Nagu mullugi alustab Jazzkaar oma sügishooaega Katusekinos, kus laupäeval 25. augustil on esinemas tšellokvartett C-Jam. Tšellovirtuooside repertuaar ulatub klassikast popini ja jazzist rokini ehk Rodgersist Rannapini. Põnevad seaded ja vaimustav energia värskes õhus linnasüdames! Septembri esimene kontsert toimub Teater NO99 Jazziklubis Eesti Jazzliidu ja Jazzkaare ühisüritusena, esineb Maria Faust Group. Varemgi Eestit väisanud taani septett eesotsas andeka helilooja ja saksofonisti Maria Faustiga annab kontserdi ka Viljandis ja Narvas.

Sügisjazz jätkub Kumus, kus esineb mullu Viimsi JazzPopFestil võidu noppinud saarlaste ansambel Söörömöö. Vokaalansamblisse kuuluvad säravad noored lauljad Teele Viira, Maria Väli, Tuuli Rand, Mari-Liis Aljas ja Maarja Aarma, rõõmustades kuulajaid vaheldusrikka ja vaimuka kavaga. Oktoobris tasub tähele panna kontserte, kus saab kuulata värskelt ilmunud heliplaatide muusikat elavas esituses. Andres Mustonen, Jaak Sooäär, Tanel Ruben ja Taavo Remmel ehk Andres Mustonen Crossover Quartet ei väsi üllatamast – sedapuhku põimuvad muusikas oriendi ja õhtumaa helid ja rütmid. Kadri Voorand koos Virgo Sillamaa ja Taavo Remmeliga on kaante vahele saanud kauni ja originaalse muusika eesti poeetide tekstidele, värske album „Kosmogooniline etüüd“ on kuulajaile pisut tuttav ja samas igal kontserdil uusi avastusi pakkuv. Hõimupäev Sügisjazzi kavas toob kuulajate ette kaks folkloorist inspiratsiooni saanud kollektiivi – uuenenud koosseisus esineb ansambel Elletuse, mille repertuaari peakokk on kitarrist ja helilooja Paul Daniel, vokaalsolistid Liisi Koikson ja Anna Põldvee. Ungari värske ansambel Live Act Folk, kus lisaks lauljatarile löövad kaasa ka beatboxi meister ja tantsija, pakub rahvamuusika ja tänase popi sümbioosi ning muidugi ei puudu ka võrgutav ungari viiul.

Sügishooja pärl on kitarrivirtuoos ja vaimustav lauljatar Badi Assad Brasiiliast, kes on salvestus- ja lavapartner näiteks sellistele tippkitarristidele-muusikutele nagu Larry Coryell, John Abercrombie, Pat Metheny jt. Imenaine imiteerib ka erinevaid instrumente ja löökpillide rütme lisades nii muusikale värskeid värve. Koostöös Eesti Kontserdiga toimub maailmalavadelgi nime teinud jazzpianisti Kristjan Randalu sooloõhtu, mille kavas on muusikat Eesti klassikast jazzini. Sügisjazzi lõpetab prantsuse moodsa jazziga François Corneloup’ Trio. Prantsuse tippsaksofonist on Eestis esinenud varemgi, sel korral on ta kaaslasteks mainekas naisbassist Helen Labarriere ja hinnatumaid trummareid Simon Goubert.

Sügisjazzi ja Jõulujazzi festivali vahele on oodata veel erakordset üllatust jazzisõpradele.

Jazzkaare kuldsponsor on Elion, peasponsorid on Eesti Päevaleht, ERGO ja majutuspartner My City Hotel, aastasponsorid Tallink, Info-Auto ja Aktaprint ning ametlik lennupartner Estonian Air. Kontserdihooaega toetavad ka Kultuurkapital, Kultuuriväärtuste Amet, Kultuuriministeerium, koostööpartnerid Ungari Instituut, Fenno-Ugria Asutus, Prantsuse Instituut jt.

Sügisjazzi piletid on müügil Piletilevi müügikohtades ja internetis www.piletilevi.ee. Elioni klientidele piletid 20% soodsamalt! Sooduspileteid on piiratud koguses.

Jazzkaare info 6660030 ja piletid@jazzkaar.ee“>piletid@jazzkaar.ee.

www.jazzkaar.ee

Kohtumisteni!