Oodatakse osalejaid konkursile Muusikatriaad - Festival Jazzkaar

AADRESS: Pärnu maantee 30-5, Tallinn 10141

TELEFON: +372 666 0030

EMAIL: info(ät)jazzkaar.ee

10/01/2005 Oodatakse osalejaid konkursile Muusikatriaad

Uudised

Viljandi Muusikaakadeemia kuulutab välja konkursi, kuhu oodatakse osalema kõiki õppivaid muusikuid. Auhinnafond on 20 000 krooni.

Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakond kutsub kõiki õppivaid pillimehi alates 16. eluaastast osalema noorte muusikute konkursil Muusikatriaad 2005, mis toimub 8.-10. märtsil Viljandis. Konkursi preemiafondi rahaline suurus on 20 000 krooni.

Muusikatriaad on Viljandi Kultuuriakadeemia pikima traditsiooniga iga-aastane muusikasündmus, millega alustati 1993. aastal levimuusika päevade nime all. Algideest pakkuda koolisisest konkureerimisvõimalust ning võistumängimist vaid oma maja muusikaõppuritele on välja kasvanud suur avalik ettevõtmine, mis pakub mitmeid tunde põnevat kuulamist ja jälgimist.

Muusikatriaadi eesmärgiks on pakkuda noortele muusikutele konkursitingimustes eneseväljendamise ning proovilepanemise võimalusi.
Konkursil jagub auhindu järgmistes kategooriates:
Parim oma pilli valdaja
Parim seadja
Parim omaloomingu esitaja
Põhilised muusikazhanrid on pop-jazzmuusika, rahva- ja kirikumuusika. Samuti antakse välja eripreemiaid eripäraste muusikaliste väljenduste eest.

Konkursi zhürii koosneb oma ala nimekatest muusika-ja kultuuritegelastest, kel puudub tööalane side konkursil osalevate õppeasutustega. Tänavu on zhürii esmakordselt rahvusvaheline – noori muusikuid on kuulama kutsutud Fääri saarte kuulsaim helilooja Kristian Blak ning Vilniuse Muusikakolledzhi tudeng Alexander Raichenok, kes on maailma jazzifestivalidel silma paistnud noor ja andekas saksofonist-pianist.

Konkursil osalemise tingimused
Konkursil osalemiseks tuleb Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakonda saata demosalvestus hiljemalt 25. veebruariks.
Kõigest täpsemalt Kultuuriakadeemia koduleheküljel.

Muusikatriaad toimub 8. – 10. märtsil Viljandis. Lisaks konkursile mahuvad päevade sisse ka koolikontserdid Viljandimaa koolides, salongi- ja vaba musitseerimise õhtud, samuti külalismuusikute töötoad ning arutelud muusikaelu aktuaalsemate teemade ümber.

Lisainfo
Ülle Jantson
Muusikatriaadi projektijuht
Viljandi Kultuuriakadeemia
Projekti- ja avalike suhete koordinaator
435 5254 / 526 2517
ylle@kultuur.edu.ee